Fluoride Vernis net zo effectief bij kinderen als alternatieve methode voor het sealen van tanden.

Een recente studie van Cardiff University heeft aangetoond dat het toepassen van fluoride vernis bij kindertanden net zo effectief is als alternatieve methoden voor het sealen van tanden. De studie genaamd “Seal or Varnish?” bestudeerde meer dan 800 kinderen met of tussenruimte sealing of fluoride vernis om te ontdekken welke behandeling het meest effectief is en welke de beste waarde voor geld opleverde voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 tot 7 jaar.

Van de kinderen die de fluoride vernis behandeling ondergingen had 17,5 procent tandbederf in hun eerste kiezen, waardoor de tand binnen drie jaar of gevuld moest worden of getrokken. In de groep de behandeld was met een seal had 19.6% tandbederf in hun eerste kiezen. Over de eerste drie jaar was er hierdoor een kostenbesparing van ongeveer €70,- per kind in de vernis groep. Professor Ivor Chestnutt van Cardiff Univesity’s School of Dentisty die de leiding had over de studie reageerde; “Ons onderzoek heeft aangetoond dat Fluoride Vernis tandbederf net zo effectief bestrijd als duurdere ingrepen. Fluoride vernis is makkelijk toe te passen en vereist minder complexe interventies die nodig zijn voor het plaatsen van plastic seals”. Dinah Channing, Community Dental Service manager at Cardiff and Vale Universit Health Board zei; “De resultaten van het onderzoek zijn belangrijk bewijs, hoe het nog steeds onacceptabele hoge niveau van tandbederf bij kansarme kinderen beter kan worden aangepakt.”
De studie is geco├Ârdineerd door het Center for Trials and Research at Cardiff University en werd gefinancierd door het National Institute for Health Research (NIHR). Het gehele onderzoek is gepubliceerd in the Journal of Dental Research.

Centrale Inkoop Praktijken (CIP) is altijd op zoek naar interessante artikelen die op enige wijze te maken hebben met de mondzorg. Heeft u ook een interessant artikel tip ons op info@cipmondzorg.nl 
CIP mondzorg probeert voor zijn deelnemers besparingen te realiseren op inkoop van alle tandheelkundige materialen.
Mocht u geïnteresseerd zijn in CIP of ook gratis deelnemer willen worden en profiteren van de vele voordelen die CIP u kan bieden klik hier.
CIP mondzorg is een collectief voor tandartsen, door tandartsen.

Geplaatst: 21-5-2017 18:52:51 door CIP | met 0 reacties

Commentaren
Blogbericht heeft op dit moment nog geen reacties.
Geplaatst: door | met 0 reacties