Kunt u in de toekomst als tandarts zelfstandig blijven?

CIPmondzorg is opgericht voor zelfstandige tandartspraktijken.
Zelfstandig ondernemen en eigen strategische keuzes maken staan bij CIP hoog in het vaandel.
Door bepaalde zaken zoals inkoop van kleingoed te bundelen, kan ook uw praktijk inkoopvoordelen behalen die solistisch niet of moeilijk te verkrijgen zijn.
Wilt u graag meedoen en voordeel behalen door u zonder kosten aan te sluiten bij CIP, kijk op onze site www.cipmondzorg.nl
 
Cip geeft voordelen van een keten zonder dat u uw praktijk verkoopt aan een keten.
 
Ja, CIP maakt het mogelijk dat U wel zelfstandig kunt blijven!

Afgelopen maandag 29 mei maakt Het Financieele Dagblad melding van de grootste fusie op de Nederlandse markt van tandartspraktijken. De twee grootste tandartsketens van Nederland, DentConnect en Samenwerkende Tandartsen hebben de handen ineen gesloten en gaan fuseren. Om de fusie mogelijk te maken heeft de aandeelhouder NPM Capital zijn aandelen verkocht aan DentConnect, een werkmaatschappij van TandVitaal waar het Amsterdamse private-equityhuis Bencis Capital Partners achter schuil gaat.

In Nederland zijn ruim honderd praktijken aangesloten bij één van deze twee tandartsketens. Met de activiteiten in Duitsland en België meegerekend telt de keten ongeveer 185 vestigingen. Het Financieele dagblad meldt dat door deze fusie DentConnect hiermee de grootste partij op de Nederlandse markt van tandartspraktijken. Curaeos, de holding boven DentConnect, boekte in 2015 een brutobedrijfsresultaat van €9 miljoen, dit is twee miljoen meer dan een jaar eerder. Daarnaast zag het in datzelfde jaar (2015) ook de omzet stijgen met 40% naar een kleine €68 miljoen euro. De organisatie telt ongeveer 675 werknemers, exclusief de inlijving van Samenwerkende Tandartsen. DentConnect bezit voornamelijk grotere praktijken met ca. zes tot acht behandelkamers. De afgelopen twee jaar is de organisatie enorm uitgebreid, zowel in Nederland alsmede België en Duitsland. Door de fusie met Samenwerkende Tandartsen komen er in Nederland maar liefst 47 vestigingen bij. 
 
De laatste jaren zijn steeds meer zelfstandige praktijken opgegaan in grote tandartsketens. Vooral ouderen tandartsen doen hun praktijk in de verkoop. Daarnaast neemt het animo onder net afgestuurde voornamelijk vrouwelijke tandartsen om zelf een praktijk te beginnen of een praktijk over te nemen af. Dit wordt mede veroorzaakt door de administratieve rompslomp die een eigen praktijk met zich meebrengt. Door een praktijk over te laten nemen wordt de continuïteit voor patiënten gewaarborgd. Ketenvorming zorgt er daarnaast voor dat er verschillende efficiency voordelen (waaronder de aanschaf van technologie en IT-voorzieningen) kunnen worden behaald wat aantrekkelijk is voor investeerders. Vooral zelfstandige praktijken die het financieel goed doen kunnen rekenen op vergaande interesse van grote tandartsketens.  

Geplaatst: 2-6-2017 14:34:14 door CIP | met 0 reacties

Commentaren
Blogbericht heeft op dit moment nog geen reacties.
Geplaatst: door | met 0 reacties